Treningssamling Hajern 5-6 August

Postet av Botne Skiklubb den 24. Jul 2020

Invitasjon til treningssamling på Hajern 5.-6. august 2020 

Årets sommertrening på Hajern har fokus på trening på langstrekk med veivalg og retningsløping, og det vil være et topp trenerteam der den første dagen, også for B og C løpere. Hajern er et flott skogsterreng som veksler mellom åpen furuskog og granskog og med mange myrer, så er dette meget relevant for årets NM Ultralangdistanse og godt relevant for NM-UKA i Trøndelag. Den vil også være relevant for neste års Hovedløp i Levanger. 

Et bilde som inneholder utendørs, gress, tre, plante

Automatisk generert beskrivelseSamlingen er for alle og vi håper flest mulig vil overnatte, men det er mulig å bare være med en dag. De som er under 13 år må ha med seg en voksenperson. Det er 12 ulike løyper fra C til A nivå. Hajern ligger idyllisk til i Holmestrand og Kongsberg kommune.

Disse treningene fokuserer på veivalgstrening og retningsløping. For Linje-O så er det finorientering og nøyaktighet som skal trenes på. Alle løypene er merket med postskjermer. Veivalgsløypene er lagt ut på Livelox.

I 1984 ble dette kartet brukt til NM Ultra-langdistanse eller NM lang som det het da, og herre løypa var 23,4km lang. Løype 1 har nøyaktig det samme strekket nå som i 1984 og strekktider finner dere lenger ned i denne innbydelsen, så kan du prøve deg på tidene til storhetene fra 80-tallet, som Øyvind og Harald Thon, Morten Berglia, Tore Sagvolden og Sigurd Dæhlie for å nevne noen. Men ingen av de vant, det var Store Bergans Stein Martinsen, der Store Bergan ble den ene av klubbene i tillegg til STIF som dannet Sandefjord Orienteringsklubb.

Stein vil fortelle om hvilke taktiske forberedelser han hadde gjort før løpet og hva som var hans taktikk under løpet og om han klarte å gjennomføre sine valg. Når han snakker taktikk vil han også komme innom hva som er viktig i terreng som dette. Når han har fortalt om sin taktikk og gitt dere de riktige tipsene så starter 1.økt.

Frammøtested: Flisestø ved vannet Hajern i Holmestrand og Kongsberg kommune, oppkjøring er mellom Haslestad Bruk ved Fv 32 og Hof sentrum. Det er ikke merket, men det er skiltet fra denne veien. Det er også mulig å kjøre opp fra Fv 40 mellom Hvittingfoss og Kongsberg.

Oppmøte onsdag kl.10.00, ferdig skiftet. 

1. økt fokus veivalg, 6 ulike løyper å velge mellom fra 12,7 km A-nivå til 3,0 km B/C nivå. Her henger det EKT enheter på postene, så husk den gode gamle EKT brikka.

Lunsj og evt. bading.

Under lunsjen vil Anders Nordberg og Stein Martinsen innlede til veivalgs diskusjoner. Hvor vi håper å kunne konkludere med hvilke momenter, som er de viktigste momentene å ta hensyn til i dette og lignende terreng.

Veivalgene til noen av deltagerne fra NM i 1984 henges opp på oppslagstavla. Samt med strekktider.

Etter veivalgsdiskusjonene vil Anders Nordberg fortelle om sine treningsprinsipper og hvordan det førte ham fram til Verdenstoppen, og hvordan kombinere toppidrettsatsing sammen med utdanning.

2. økt kompasstrening, 3 ulike løyper å velge mellom fra 3,7 km A-nivå, med noe av kartet fjernet mellom strekkene, til 2,9 km B/C nivå.

Mat og O-diskusjoner.

Så blir det myrfotball og muligheter for å prøve kajakk, med veiledning av løypelegger, som nå har padlet i 18 år, spesielt når beina har kranglet.

Et bilde som inneholder gress, utendørs, vann, sitter

Automatisk generert beskrivelseSå blir det grilling, vi tar med en grill, fint om flere kan ta med. Husk at alle må ta med mat og drikke til eget forbruk. Etterpå samles vi rundt leirbålet dersom det er forsvarlig.

De spreke og sporty overnatter i telt, hengekøye eller under åpen himmel. Det er en do på området, alle må ta med seg Antibac. Hver og en har ansvar for å følge gjeldende smittevernregler. Om det regner alt for mye dropper vi overnatting.

Torsdag kl. 10.00 

Linje orientering, 3 ulike løyper å velge mellom.

Eventuelt også en til for de som ønsker det, der du kan løpe en av de andre veivalgsløypene.

Trenere:

Stein Martinsen, Sandefjord OK

NM Ultralangdistanse vinner 1984, i dette terrenget.

Per Olav Gulbrandsen, Larvik OK

Tidligere junior landslagstrener

Anders Nordberg, Nydalen

Tredobbelt Nordisk mester i orientering og flere VM-medaljer

Mariann Arvesen

Lærer og trener i SOK, ansvarlig for løpere i C og B løypene

 

Kart: Kartet ble utgitt til NM Ultralangdistanse i 1984, og er resynfart flere ganger siden, men det skjer heldigvis ikke så mye i dette terrenget. Målestokk se tabell nedenfor, valgalternativer. Ekv. 5m.

 

Et bilde som inneholder tekst, kart

Automatisk generert beskrivelse

 

Praktisk info: Påmelding i Eventor innen tirsdag 4. august kl. 20.00, der du velger løype og husk å melde deg på for hver økt du skal være med på. 

Pris 50kr/økt eller 100 kr/ for maks 4 økter. Dette inkluderer ferdig printede kart. Betaling baseres på tillit og Vippses# 91489, Botne Skiklubb Orientering. Dersom det er mer enn 5 deltagere fra en klubb, så kan vi sende faktura, etter at klubben har sendt en oversikt over deltagere til: yngve.mobrathen@sf-nett.no

NB: Husk å ta med mat og drikke, treningsutstyr og eventuelt overnattingsutstyr.

Ansvarlig treninger: Yngve Mobråthen, Botne Skiklubb 4815 2071, yngve.mobrathen@sf-nett.no

Ansvarlig overnatting og sosialt: Knut Gjone, Sandefjord Orienteringsklubb, 909 73 972 knut@gjone.info 

 

 

Løyper:

Nr

Beskrivelse

Lengde

Målestokk

1

Veivalg: Meget krevende både fysisk og O-teknisk A-løype med lange strekk og veivalgsproblematikk.

12,7 km

1:12500/

1:15000

2

Veivalg: Krevende fysisk og meget krevende A-løype med lange strekk og veivalgsproblematikk.

10,7 km

1:12500/

1:15000

3

Veivalg: Krevende fysisk og O-teknisk A-Løype med lange strekk og en del veivalgsproblematikk.

8,8 km

1:10000/

1:15000

4

Veivalg: Krevende fysisk og krevende O-teknisk A-Løype med lange strekk og en del veivalgsproblematikk.

5,0 km

1:10000

 

5

Veivalg: Middels krevende løype på B-nivå, med noen veivalgstrekk ellers retningsløping.

3,7 km

1:10000

6

Veivalg: Middels krevende løype på C-nivå, med noen veivalgstrekk der en kan løpe rundt på sti eller rett på.

3,2 km

1:10000

7

Kompasstrening: A-løype med fokus på kompassløping og holde retningen, der kartet er gjort hvitt mellom noen av postene.

3,8 km

1:10000

8

Kompasstrening: B-løype med fokus på kompassløping og holde retningen, men her er det ikke fjernet noe fra kartet.

3,7 km

1:10000

9

Kompasstrening: C-løype med fokus på kompassløping og holde retningen, men her er det heller ikke fjernet noe fra kartet. Kortere stekk enn for B-løypa og tydeligere detaljer.

2,8 km

1:10000

10

Linje-O A/B nivå

2,2 km

1:5000

11

Linje-O B-Nivå

1,4 km

1:5000

12

Linje-O B/C-nivå, med postene inntegnet langs linja.

1,4 km

1:5000

13

TUR-O poster, fin tur langs vannet og ut i skogen med fine utsiktspunkter.

4,0 km

1:10000

 

 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.